Wie zijn wij

Wij zijn een klein en onafhankelijk bedrijf met jarenlange ervaring

Bouwkundig; Als bouwkundige betrokken bij vele bouwprojecten van ontwerp tot afbouw. In een eigen aannemersbedrijf hebben wij jarenlang projecten opgeleverd in de burgerlijke- en utiliteitsbouw. Waardoor er kennis aanwezig is van bouwmaterialen en bouwconstructies maar ook van installaties.

Brandweer; door bijna 30 jaar lang actief te zijn geweest in alle functies zowel proactief, preventief, repressief, preparatief als in de nazorg en evaluatie, dit als vrijwilliger maar ook in diverse beroepsfuncties, is er een grote kennis van zaken aanwezig.

Advies; Jaren geleden zijn wij gestart met het huidige adviesbureau waarin wij staan voor een brandveilig gebouw waarin mensen veilig kunnen vertoeven. Dit alles op basis van actuele wet- en regelgeving maar ook een stuk gezond boerenverstand.

Toegepaste brandveiligheidskunde

Het doel van toegepaste brandveiligheidskunde is om:

  • slachtoffers te beperken, evenals eigendommen en het milieu te beschermen
  • het gevaar op het ontstaan van brand evenals de effecten van brand te kwantificeren
  • de optimale beschermende en brandpreventieve maatregelen te evalueren, die nodig zijn om de gevolgen van brand - binnen vastgelegde niveaus - te beperken.

Wij werken bij grotere en complexe bouwwerken vanuit de toegepaste brandveiligheidskunde (in goed Engels "Fire Safety Engineering") dit betekent dat er niet alleen standaard bouwregelgeving wordt gehanteerd maar een integrale benadering van brandveiligheid, waarbij gebruik gemaakt wordt van ontwerptechnische uitgangspunten, wettelijke richtlijnen en een wetenschappelijk expertoordeel.